2010. április 2., péntek

A LAZULALÁNC bemutatja -a hangolókulcsaim főszereplésével- : "Ki van a házban? Lazul a házban avagy hol vagytok pösti népek?????" című pszichedelikus koncertszatíráját

Hát igen, ez a kemény magyar koszos valóság. Nem szépítem, de erre majd a későbbiekben kitérek.
Hétköznapi koncert. Ilyenkor kicsit más minden mint 7végén. 5en 5felől érkezünk, ki munkából ki innen-onnan. Jómagam már délután elhúztam Petyához és korrepetáltuk magunkat egy kicsit gitározásból. Elszötymörögtünk néhány órácskát, jól esett egy kis ujjtorna főleg így koncert előtt.
Később megérkezett Teca bá' is. Felkéreckedtem hozzá egy zuhanyzásra, hogy lemossam habtestemről a rátapadt piszkot, mert ugye koncerten szépnek kő' lenni, hogy a fehérnépek elájuljanak:)
Tecával elhúztunk, Petyát meg otthagytuk a munkehelyén még sínylődni egy kicsit. Tájbor és Zotya már úton voltak dabasról kocsival. Mi Tecával kaja és néminemű piperézés és szépítkezés után a jó
öreg békávéval közelítettük meg az ojjektumot. Korán odaértünk, gondoltam ráérek még aggódni azon, hányan tologatják le a hátsó fertályukat este.
Holtidőék már ottvoltak mikor Teckóval odaértünk, sőt már a "cajgot" is belőtték. Köszönet érte, hogy játszhattunk a cuccaikon!! (nagyon zsírul szólt az a marshall fej csak a gitárom akart cserben hagyni, de ezt megintcsak később taglalom)
Szépen lassan de biztosan a többiek is megérkeztek közülünk. 
Idén már játszottunk 1x ugyanitt és szintén hétköznap.
Akkor bkv sztrájk nehezítette a koncertre látogatók sorsát de mégis azt merem állítani, hogy a koncertterem ha nemis dugig de tele volt.
Miközben jóízűen sörözgettünk már már kezdett koncerttájm lenni, Holtidőéknek lassacskán kezdeni kéne. A dolognak csak egy szépséghibája volt. a rocktogonban a fizető vendégek száma jó ha megegyezett bármely egész szám nulladik hatványával...És az idő elteltével eme probléma nemigazán javulgatott. Viccet félretéve Holtékhoz is betoppant néhány ismerős arc, hozzánk is de a múltkori néphez képest ez így hogyismondjam létszámilag eléggé ergya. Nagy riszpekt bomba azoknak aki eljöttek!!!! Nekik köszönjük!!
Holték ennek ellenére is bizonyítottak, kázé pajti és a többi kolléga úgy nyomták mintha teltház lett volna. Utánuk mi álltunk a színpadra. Az első 5 percben minden ok aztán jött a rémálom (számomra). A szájonszekszuált gitárom úgy döntött ma nem lesz hozzám hűséges. Finoman fogalmazva kb 6 másodperc alatt úgy elhangolódott mint a picccsss. Nem tudom mi lelte, talán április 1 BOLONDOK NAPJA. Ez lehetett a titok nyitja. Bolondot akart belőlem csinálni az a szemét. Nem elég, hogy néha úgy szól mintha egy wc ülőkére szerelt hangszedő lenne, mostmár el is hangolja magát. mondhatom REMEK! Kedvem lett volna szétverni a dobokon ezt "made in indonesia" csodát. Eddíg még nem éreztem ilyet, Kurt Cobain is lehet ezért verte szét a gityóit... Ki tudja? Szóval sok-sok idegölés és még több izzadás árán végre nagy nehezen sikerült behangolnom a gitáromat. Ezután már úgy dühbű' nyomtam:) 


Más. Hooool vagytok rákkerek? múltkor bkv sztrájk is volt és jöttek emberek. Most van bkv, van tavaszi szünet. Mi kell még ???????
Annyira sok a tróger 600 huf belépő?? Úgy látszik igen. Vagy jobb inkább vedelni a sört egy késdobálóban mintsem 600 pézt kifizetni 2 zenekarért?? ha igen akkor ez nagyon gáz...


Olyannyira gáz, hogy hazafelé úton elég sok gáz termelődött bennem.:)) Megálltunk egy benzinkúton kaját venni, mert Tibkó már nem bírta a fogyókúrát. Betipegtünk a kútra és válogattunk a lefóliázott szendvicscsodák között. Olyannyira belemélyedtünk a válogatásba, hogy az addíg termelődött gáz mely bennem volt egyszercsak egy hatalmas és recsegős macifüles formályában távozott az éterbe:)) Mindegyikünknek csak néhány másodperc késéssel esett le mi is történt. Szegény lányka aki a kassza mögött állt. Nem tudott se köpni se nyelni. Utólag is bocsi!:)


Szóval így telt BOLONDOK NAPJA ÁPRILIS 1.:))))


csöööcs


geri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése